estival.afisWeekendul acesta, VII ŞI NE petrecem in Parcul Naţional din Capitală, la FESTIVALUL ESTIVAL.  Te aşteptăm să asişti la preparearea celei mai mari plăcinte cu vişine, grea de o jumătate de tonă şi lungă de peste 15 metri.
Sâmbătă, începând cu ora 10, în Parcul Naţional din Capitală, se dă startul preparării celei mai mari plăcinte cu vişine. Va cântări peste 500 de kilograme şi va fi lungă de peste 15 metri. Bucătăresele vor folosi 100 de ouă, peste 100 de kilograme de zahăr, 200 de kilograme de făină şi nu mai puţin de 100 de kilograme de vişine.
Şi, cum vişina este vedeta petrecerii, gospodinele vor pregăti, în faţa trecătorilor, sute de kilograme de dulceaţă de vişine, care, la orele prânzului, va putea fi degustată de către pofticioşi.
Pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, micii şi carnea vor sfârâi pe grătarele încinse, tot de la primele ore, iar berea va curge din belşug.
Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate tot „în buricul târgului”.
Vă aşteptăm  cu drag şi voie bună!!!