afis.evenimentTe aşteptăm sâmbătă, începând cu ora 10:00, în Parcul Naţional din Capitală, pentru a da împreună startul celui mare festival al plăcintelor organizat vreodată în Bucureşti!
Vedeta evenimentului va fi plăcinta-gigant în patru culori, care va cântări aproape o tonă şi va avea 20 de metri lungime. Pentru a încânta gusturile tuturor participanţilor, aceasta va conţine 4 feluri de ingrediente (măr, brânză, dovleac şi varză). Pentru prepararea ei se vor folosi 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare, 1 kg de mărar, 50 de kg de mere, 50 de kg de brânză, 50 de kg de dovleac şi 50 de kg de varză.
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate plăcintelor, am invitat bucătari iscusiţi din toate colţutile ţării, care speră să vă încânte cu delicatesele preparate chiar sub ochii dumneavostră. Veţi putea gusta din vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, din veritabilele poale-n brâu moldeveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză,  cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz. Şi, special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, placinte sarbesti, dar şi macedoneene cu telemea şi mărar. Aşadar, o gamă variată, din care aveţi ce alege. Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.
Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primle ore, dar nici berea, care va curge din belşug. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, copată în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!
Va asteptam cu drag, la plăcinte înainte!!!
Persoană de contact: Marius Adam 0747. 869686

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/show-de-zile-mari-in-parcul-national-vor-coace-o-placinta-de-o-tona.html#comments