PRINT. AFIS DUMITRU(1)O plăcintă de dovleac, lungă de peste 10 metri şi care cântăreşte aproape 500 de kilograme, va fi preparată mâine, începând cu ora 10, în Parcul Naţional din Capitală. Compoziţia va conţine peste 160 de kg de dovleac, 200 de kg de făină, 300 de ouă, 15 kg de unt, 15 litri de ulei, 15 kg de griş şi 10 kg de drojdie. Plăcinta va fi dintr-o singură bucată şi se va coace într-un cuptor pe lemne special, cu bandă rulantă.
PRIMII 50 DE VIZITATORI, care au asupra lor buletinul de identitate şi dovedesc că poartă numele de “Dumitru”, vor primi din partea organizatorilor câte un premiu-surpriză.
De asemenea, tot pentru sărbătoriţi, am amenajat şi cea mai mare mustărie în aer liber, de unde vor putea degusta şi cumpăra cel mai delicios must.
Gospodinele din Mărginimea Sibiului vor pregăti tocană de oaie la tuci, iar cele din Maramureş, delicioasele sărmăluţe cu mămăliguţă.
Nu pot lipsi ceaunele cu bulz, cele cu fasole şi ciolan afumat, tochitura ardelenească, berbecuţii la proţap, dar nici pâinea proaspătă pe vatră, pregătită în cuptoarele amenajate în aer liber.
Şi, pentru că ne aflăm în plin sezon al recoltelor, pe trecători îi aşteaptă cele mai aromate legume şi fructe proaspete, aduse direct din grădinile agricultorilor. Magiunul de prune şi zacusca sunt deja puse la borcane şi îşi aşteaptă cumpărătorii.
Să nu uităm de meşterii populari, care au o ofertă variată de exponate lucrate manual.
Şi, pentru că vremea ţine cu noi şi în acest sfârşit de săptămână, ne-am gândit şi la cei mici, care se vor putea bucura de distracţia în aer liber, în interiorul spaţiului de joacă, amenajat special pentru ei. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Vă aşteptăm, cu drag şi voie bună!