Sâmbătă, 11afis.festiva.must.print octombrie, bucureştenii sunt aşteptaţi în Parcul Naţional din Capitală, la o nouă ediţie a „Festivalului de Bun Must…şi pastramă după gust!!!“.
Am amenajat o mustărie în aer liber, de unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta.
Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul viticultorilor, încă de la primele ore ale dimineţii, mai multe domnişoare vor face must, prin zdrobirea strugurilor cu picioarele.
Spectacolul va fi „acompaniat“ de  berbecuţi la proţap, care vor fi pregătiţi începând cu ora 10, dar şi de un tăuraş la proţap lăsat în baiţ de vineri noapte. Iar ca show-ul culinar să fie complet vom pregăti aproximativ 1 tonă de pastramă la ceaun, spre deliciul gurmanzilor.
Şi, pentru că s-a dat startul la sezonul recoltelor, pe trecători îi aşteaptă cele mai proaspete legume şi fructe, aduse direct din grădinile celor mai pricepuţi agricultori.
De asemenea, organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, cu grătare, mici şi zeci de kilograme de pastramă proaspătă, numai bună de savurat la o asemenea petrecere.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate.
Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.
Pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Vă aşteptăm cu drag şi cu voie bună !