SE DĂ STARTUL CELUI MAI MARE FESTIVAL PESCĂRESC DIN CAPITALĂ!
Cum suntem în postul Paştelui iar în weekend este dezlegare la peşte, ce poate fi mai potrivit decât un târg cu peşte cât vezi cu ochii! Se întâmplă de JOI, 23 martie, şi până DUMINICA, 26 martie, în Parcul Naţional din sectorul 2.
Vor fi 1.000 DE LITRI de BORŞ PESCĂRESC preparat în ceaune uriaşe chiar la faţa locului! Pentru pregătirea acestui festin straşnic organizatorii au chemat maeştrii bucătari din toate zonele ţării. Pregătirile încep dis de dimineaţă. Aduc cu ei sute de kilograme de peşte autohton dar şi oceanic.
Pe lângă borş va fi peştele la grătar: UN GRĂTAR DE 2 METRI cu ţepuşe pe care se vor aşeza nu mai puţin de 200 de păstrăvi deodată.
Saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume
proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.
Pe lângă reţetele tradiţionale, iubitorii de peşte vor primi noi
provocări: mulţi vor gusta pentru prima data un SUBEREK TĂTĂRĂSC de peşte, GULAŞ sau PAPRICAŞ! Toate preparate la faţa locului.
Surprizele nu se opresc aici, organizatorii au oferte şi pentru gusturile rafinate: o TONĂ DE RACI să mânânce românu-n draci, MIDII, FRUCTE DE MARE. Alte preparate inedite: paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, tone de raci, rechin, peşte spadă şi scoici midii şi rapane ecologice culese
tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane
sau la ceaun.
Surpriza festivalului vor fi cele 500 DE KG DE SCRUMBIE, trufandaua de sezon, peştele atât de rafinat şi considerat extrem de sănătos.
Vor fi peste 100 DE SORTIMENTE DE PEŞTE: păstrăv, crap, macrou, zărgan, doradă, somon, hering, lup de mare, dorada sau calcan. Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, vor mai fi şi zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
Nu vor lipsi nici produsele de post, dar şi alte bunătăţi pentru pofticioşi: dulciuri, brânzeturi, afumături, pâine de casă şi plăcinte dar şi decoraţiuni şi articole de artizanat.
PEŞTE cât vezi cu ochii la cea de a VI-a ediţie a FESTIVALULUI PESCĂRESC din Parcul Naţional!
Intrarea este liberă de dimineaţă şi până seara târziu!!!
Vă aşteptam cu drag la un FESTIVAL PEŞTE aşteptări!!!
Pentru informatii suplimentare: 0747869686, 0724196094, 0743074409