FESTIVALUL ” TOAMNA.. LA CEAUN”

Spectacolul Toamnei continua in Parcul National din Capitala si weekend-ul acesta, in perioada 28 Septembrie – 01 Octombrie, cu show-uri gastronomice inedite, specifice sezonului recoltei.

     CEAUNUL VA FI REGELE ACESTUI WEEK-END!! iar preparatele gatite vor fi in toate formele si dupa toate gusturile, si aromate cu fel si fel de mirodenii.

 Asadar, incepand de joi 28 Septembrie, va asteptam in Parcul National, cu o simfonie de bunatati la ceaune: varza a la Cluj, gulas, sarmale, fasole cu carnati, tocanite dulci si piperate, pastrama la ceaun, bulz  din branza proaspata si multe alte surprize si delicii culinare.

Vedeta evenimentului va fi CEA MAI MARE ZACUSCA, gatita chiar sub ochii trecatorilor, la un ceaun urias, din care ne vom putea infrupta cu totii.

Bineinteles ca nu vor putea lipsi delicatesele toamnei- pastramioarele si mustul proaspat stors, nu vor lipsi nici plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor si pe vatra, dulciuri de felurite feluri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, , toate preparate proaspete si fragede special aduse pentru a ne infrupta din ele.
Iar, pentru ca petrecerea sa fie una pe cinste, nu poate lipsi  pastrama care va sfarai pe gratare, carnatii de Plescoi, micii, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu must si vin, si de ce nu si bere, si muzica autentica romaneasca.

Meşterii populari  vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.

Toate aceste surprize va asteapta la festivalul inedit ” Toamna la ceaun”, in Parcul National din Capitala.