AFIS PESCARESC.CURBECel mai mare targ de peste din Capitala: PESTE cat vezi cu ochii la cea de-a III-a editie a FESTIVALUL PESCARESC…DE BLAGOSLOVENIE !
Vino in Parcul National incepand de vineri, 20 martie, si pana miercuri, de Buna Vestire, 25 martie, sa te infrupti din bunatatile de peste puse la dispozitie de organizatorii Festivalului Pescaresc…de Blagoslovenie.
Sâmbătă dimineata dăm startul preparării celei mai mari plachi de paste, nu mai mica de 5 m lungime, si  celui mai mare bors pescaresc, nu mai putin de 1000 de l, pregatit chiar sub ochii trecatorilor. Pentru prepararea acestui festin au fost aduși bucătari cu greutate din diferite zone ale tarii. Crap, știucă, fitofag,novac sunt doar câteva din sortimentele de pește folosit la acest borș uriaș. La Festivalul Pescăresc vă puteți delecta cu zeci de sortimente gătite din peşte autohton de Dunăre şi din bălţile de munte, precum şi specialităţi din fructe de mare, raci, icre, asezonate cu vinurile alese româneşti.
Iar la asa un festin strasnic nu putea lipsi saramura de peste cu mamaliguta aburinda si usturoi, pastrav si scrumbie afumata,  dar si produse inedite din peste: tone de raci, mici si chiftelute din peste, carnati si cabanosi din somon, vinegreta din pastrav, varza calita cu peste, zacusca de peste cu ciuperci, scrumbie pe tepusa la gratar, placinte cu peste etc.
Nu vor lipsi nici produsele de post, dar si alte bunatati pentru pofticiosi, dulciuri, dulceturi, branzeturi, afumaturi, paine de casa si minunate exponate lucrate manual, de meşterii populari a căror măiestrie dau viaţă amintirilor.
Intrarea este liberă pentru toţi cei care doresc să petreacă câteva ore de relaxare în lumea specialităţilor culinare realizate din peşte.