Graphic1Show gastronomic de primăvară, week-endul acesta, la “Festivalul Mucenicilor” din Piaţa Obor –  zece mii de mucenici şi mii de pahare de vin de Sfinţii 40 de Mucenici.
Te aşteptăm începând de joi, ora 10:00, pe platoul central din Piaţa Obor, pentru a da împreună startul celui mare festival al Mucenicilor organizat  în Bucureşti!
Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul românilor, sâmbătă, 7 martie, încă de la  primele ore ale dimineţii, gospodinele vor începe pragătirea celor 10000 de mucenici şi vor turna zeci de mii de păhărele de vin, asa cum cere şi obiceiul de a bea 40 de pahare de vin.
Şi pentru că vom asista la un eveniment dedicat în exclusivitate mucenicilor, am invitat gospodine iscusite din Muntenia şi Moldova, care vor pregăti mucenici adevăraţi moldoveneşti şi munteneşti unşi cu miere din belşug şi tăvăliţi prin nucă proaspăt rasă.
Vom fierbe dis de dimineaţă mucenici munteneşti într-o oală de 500 l, pentru care vom folosi nu mai puţin de 50 kg de făină, 3 kg. de nucă, 10 kg de miere şi tot atâtea de zahăr, 20 kg de lămâi şi 2 kg de scorţişoară.
Alţi 10 000 de mucenicii moldoveneşti  vor fi copţi într-un cuptor cu bandă, pentru care gospodinele vor încropi 500 kg. de făină, 120 kg. de zahăr, 25 kg  de drojdie, 5 kg. de sare, 25 litrii de ulei, 25 kg de unt, 250 de ouă, 150 l lapte, 200 kg miez de nucă, 80 kg. miere şi 5 kg lămâi.
Tot la târg veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, din veritabilele poale-n brâu moldeveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză.  Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.
Şi pentru că suntem în Postul Paştelui, la târg veţi găsi preparate tradiţionale de post: ghiveci călugăresc, varză călită, fasole de post la ceaun dar şi preparate de peşte, borş pescăresc, peşte la grătar şi pe plită.
Pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primle ore, dar nici berea, care va curge din belşug. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, copată în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!
Iar pentru doamnele şi domnişoarele prezente la festival sute de cadouri dulci şi cadouri  numai bune de luat acasă, duminică, 8 martie.
Vă aşteptăm cu drag !!!