MUCENICI RECORD IN PARCUL NATIONAL
Diversitate culinar–culturala la FESTIVALUL MUCENICILOR din Capitala, un festival ce recomanda PETRECEREA!
Anul acesta batem orice record in materie de mucenici. Gospodinele din Moldova, din Botosani, vor framanta de zor la aluat si vor realiza pentru prima data mucenici in chip de om cu dimensiuni reale.  Acestia vor putea fi admirati iar mai tarziu devorati.
Tot iscusitele bucovinence vor pregati pe loc, chiar sub ochii trecatorilor nu mai putin de 10.000 de mucenici moldovenesti traditionali, copti si tavaliti prin miere si miez de nuca, bineinteles acompaniati de traditionalele 40 de paharele de vin, asa cum cere traditia. Gospodinele vor framanta dis de dimineata peste 800 de kg de faina, 100 de kg de zahar, 20 de litrii de ulei, 15 kg de sare, 15 kg de drojdie si tot atatea de unt, pentru ca reteta celor 10 000 de mucenici sa fie desavarsita.
Un alt record va fi batut si in ceea ce-i priveste pe mucenicii muntenesti. Vor fierbe nu mai putin de 1000 de litrii de mucenici munteneşti aromatizati cu scortisoara, lamaie si multa dibacie si migala.
Te aşteptăm asadar începând de miercuri, 8 martie, pentru a da împreună startul celui mare festival al Mucenicilor organizat în Bucureşti!
Potrivit traditiilor romanesti, orice gospodina face acasa in data de 9 martie mucenici din aluat de post insirati cu miere de albine si cu multa nuca… ii duc la biserica, ii sfintesc, iar apoi se impart de sufletele celor adormiti. Mucenicii pot fi facuti in forme diverse, in chip de om cu nas gura si fara ochi in memoria celor adormiti sau in alte forme: porumbei, albinute, soare ,harta Romaniei sau in forma clasica de cifra opt.
Pentru rezevervari si informatii suplimentare: 0724196094, 0743074409