AFIS.FEST.MIEILOR.Vă așteptăm de  joi, 9 iunie 2016 si până duminică, 12 iunie 2016, în Parcul Național Lia Manoliu din Capitală unde vom deschide porțile FESTIVALULUI MIEILOR DE ÎNALȚARE, festival ce coincide cu înțărcatul mieilor, moment ce marchează plecarea oilor spre munte.

Vineri, 10 iunie, vă așteptăm să vizionăm împreună meciul de deschidere al EURO 2016, Romania – Franța…să susținem tradițional echipa României!

Sâmbătă dimineață, vă așteptăm să dăm împreună STARTUL petrecerii si celui mai mare SHOW CULINAR AL FESTIVALULUI, cel mai iscusit bucătar sosit din Munții Făgărașului, de la Sâmbăta, va pregăti un proțap lung de 10 m, pe care va perpeli 10 miei. Tot în târg vă așteaptă ALȚI 50 DE BATALI din primăvara aceasta pregătiți sub toate formele: la proțap, grătar, la ceaun, dreși cu condimente fel de fel și stropiți cu bere și vin din belșug.

Petrecere va continua duminică, cu produse tradiționale de la stână, unde adevărați ciobani vor pregăti sub ochii trecătorilor zeci de preparate tradiționale ciobănești: pastramă de oaie la ceaun, bulz tradițional, cârnați ciobănești din oaie, tocănițe și tochituri gătite după rețete vechi și tradiționale de la stână.

În plus, comercianţii vă oferă cele mai originale cadouri, decoraţiuni si obiecte de artizanat, realizate de către artişti handmade, dar şi dulciuri variate (turta dulce, kurtos kalacs, îngheţată, siropuri şi dulceţuri), toate, pregătite în casă.

Atmosfera sărbătorilor va fi întregită de momente artistice deosebite, muzică lautărească și pentru toate gusturile.

Pentru detalii suplimentare: 0747869686