HAIDUCI.AFIS.PRINTCel mai lung şi gustos cârnat haiducesc va fi preparat în Capitală la Festivalul Haiducilor..de Sfinţii Mihail şi Gavril, în Parcul Naţional din Sectorul 2.
Te aşteptăm sâmbătă, începând cu ora 10:00, în Parcul Naţional din Capitală, pentru a da împreună startul pregătirii celui mare CÂRNAT HAIDUCESC, LUNG DE PESTE 30 METRII, peparat din carne de de oaie, vită şi vânat, asezonat cu condimente fel de fel.
Şi pentru că  asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate haiducilor, am invitat bucătari iscusiţi din toate colţutile ţării, care speră să vă încânte cu delicatesele preparate chiar sub ochii dumneavostră.
Vă invităm la un adevărat ospăţ haiducesc cu tocană de mistreţ la ceaun,  oaie înăbuşită la ceaun, pastramă în unt, purcei de lapte la cuptor, gâşte şi raţe la cuptor, berbecuţi la proţap, bulz ciobănesc, mămăligă în pături şi alte bunătăţi ce lasă „gura apă” oricărui gurmand. Iar ca ospăţul să fie deplin vă aşteptăm cu plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinta creaţă de Maramureş servită cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut, cum îi place la haiduc.
Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primele ore, dar nici berea, care va curge din belşug.
Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale ce fac cinste targului: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!
Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual, iar pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Vă aşteptăm cu voie bună, începând de vineri dimineaţă şi până duminică seara.
Persoana de contact: Marius Adam – 0747. 869686