afisssss haiduciREGAL GASTRONOMIC LA PROȚAP week-endul acesta in Parcul Național din Capitală, la cea de a III-a ediție a Festivalului Haiducilor.
Vă invităm la un adevărat ospăţ haiducesc cu sute de kilograme de pastramă la proțap, pastramă înăbușită la ceaun, purceluși și berbecuţi la proţap, bulz ciobănesc, mămăligă în pături şi alte bunătăţi ce lasă „gura apă” oricărui gurmand. Iar “cireașa de pe tort” a Festivalului Haiducilor va fi proțapul gigant cu un vițel nu mai mic de 300 de kilograme, lăsat în baiț cu zeci de arome încă de vineri noapte.
Iar ca ospăţul să fie deplin vă aşteptăm cu plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinte boieresti, placinte ardelenești servite cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut, cum îi place la haiduc.
Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primele ore, dar nici berea, care va curge din belşug.
Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale ce fac cinste targului: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!
Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.
Hai și tu la petrecerea haiducilor de joi și până duminică seara! Tarafuri cu muzica de petrecere, show-uri culinare și surprize în fiecare zi! Intrarea este liberă!