afis.FPVino in Parcul National incepand de vineri, 21 martie, si pana marti, de Buna Vestire, 25 martie, sa te infrupti din bunatatile de peste puse la dispozitie de organizatorii Festivalului Pescaresc…de Buna Vestire.
Sâmbătă dimineata dăm startul preparării celei mai mari saramuri de paste, nu mai mica de 10 m lungime si peste 500 de kilograme de saramura proaspat gatita chiar sub ochii trecatorilor. Maestrii bucatari vor aseza cu sarguinta la un loc sute de kilograme de crap si novac si felurite legume proaspete: ceapa, ardei, rosii, ardei iute, usturoi, leustean, toate stropite cu condimente din plin. Iar la asa o saramura strasnica nu putea lipsi mamaliguta aburinda cu usturoi alaturi.
Cel mai mare saramura de peste va fi gazda, alaturi de prietenul sau gulasul unguresc din peste si cumatrul papricas. Cei mai gustosi mici din peste vin si ei la ospat, alaturi de hamsii, pastrav la gratar, crap, scrumbie, macrou, icre, peşte marinat in felurite arome şi sute de kilograme de fructe de mare care se imprietenesc de minune cu vinurile alese romanesti.
Nu vor lipsi nici produsele de post, dar si alte bunatati pentru pofticiosi, dulciuri, dulceturi, branzeturi, afumaturi, paine de casa si minunate exponate lucrate manual, de meşterii populari a căror măiestrie dau viaţă amintirilor.
Intrarea este liberă pentru toţi cei care doresc să petreacă câteva ore de relaxare în lumea specialităţilor culinare realizate din peşte.
Va aşteptăm cu drag şi voie bună!