Untitled  Vă așteptăm week-endul acesta în Parcul Național din Sectorul 2 București la Festivalul Pescăresc de Toamnă. Pentru ca a început postul Crăciunului și este primul week-end cu dezlegare la pește, haideți să sărbătorim printr-un adevarat regal culinar pescăresc.

            Sute de kilograme de pește, borș percăresc, scrumbie la grătar, peste 50 de sortimente gătite din peşte autohton de Dunăre şi din bălţile de munte, precum şi specialităţi din fructe de mare, raci, icre, asezonate cu vinurile alese româneşti. Printre ele se află gulaş, papricaş, mici, crochete, chifetele, toate făcute integral din pește. Suprizele nu se opresc aici, vizitatorii mai pot degusta și produse tradiționale românești au adus și mancăruri de post, dar şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături.

            Iar la asa un festin strașnic nu putea lipsi saramura de pește cu mămăliguță aburindă și usturoi, păstrăv și scrumbie afumată,  dar și produse inedite din pește: tone de raci, mici și chifteluțe din pește, cârnați și cabanoși din pește, vinegreta din păstrăv, varză călită cu pește, zacuscă de pește cu ciuperci, scrumbie pe țepușă la grătar, plăcinte cu pește etc.

            Nu vor lipsi nici produsele de post, dar și alte bunătăți pentru pofticioși, dulciuri, afumături, pâine de casă și minunate exponate lucrate manual, de meşterii populari a căror măiestrie dau viaţă amintirilor.

            Pentru ca gospodinele și gospodarii să-și umple cămările pentru iarna, vor găsi o gamă variată de produse tradiționale ce fac cinste târgului: dulciuri, afumături, brânzeturi, dulcețuri, murături, zacuscă și multe altele.

            Atmosfera va fi întreținută cu muzică de petrecere și tarafuri tradiționale, iar pe copii îi așteaptă distracție garantată în caruselele și trenulețele amplasate special pentru ei.
Intrarea este liberă pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva ore de calitate, divertisment și relaxare în lumea specialităţilor culinare.