bannerShow gastronomic sâmbătă, la “Festivalul Plăcintelor” din Parcul Naţional: plăcintă-gigant tricolora, rosu – galben – albastru, lungă de 20 de metri şi grea de 1000 de kilograme.
Vineri, 28 august 2015,  începând cu ora 10:00, în Parcul Naţional din Capitală, dăm startul celui mai mare Festival al Plăcintelor.
Vedeta evenimentului va fi plăcinta – gigant  tricoloră, care va cântări aproape o tonă şi va avea 20 de metri lungime. Pentru a încânta gusturile tuturor participanţilor, aceasta va fi glazurată cu 3 feluri de ingrediente naturale și gustoase ce vor îmbrăca plăcinta în culorile tradiționale (sorbet roșu din zmeură și căpșuni, galben din caise și albastru din afine). Pentru prepararea ei se vor folosi 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare, și zeci de kilograme de fructe: caise, afine, zmeură și căpșuni
Deoarece asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate plăcintelor, am invitat bucătari iscusiţi din toate colţutile ţării, care speră să vă încânte cu delicatesele preparate chiar sub ochii dumneavostră. Veţi putea gusta din vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, din veritabilele poale-n brâu moldeveneşti  dar si din placintele mocănești, plăcinte dobrogene cu brânză,  cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz. Şi, special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, placinte sarbesti, dar şi macedoneene cu telemea şi mărar. Aşadar, o gamă variată, din care aveţi ce alege. Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.

AFIS.PLACINTE.PRINT.2015.jpgIar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primle ore, dar nici berea de la Ursus, care va curge din belşug. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!
Iar pentru toti gurmazii prezenți în cadrul festivalului, sâmbătă după- masă vom organiza cel mai mare concurs gastronomic din București: concurs de pregatit și de mâncat plăcinte. Primii 10 concurenți înscriși se vor duela în arta pregătirii celor mai gustoase plăcinte, iar apoi vom premia concurenții după un adevărat concurs de mâncat plăcinte, iar premiile nu sunt deloc de neglijat, întrucât câștigătorii vor primi coșuri cu produse tradiționale din cadrul târgului.
Pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.
Intrarea este liberă pentru toţi cei care doresc să petreacă câteva ore de relaxare în lumea specialităţilor culinare.
Vă așteptăm cu drag, la plăcinte înainte!!!