PAINE URIASA IN ACEST WEEK-END IN PARCUL NATIONAL!!

Aflat la a-XVII-a editie, TARGUL DE PAINE va aduce multe surprize bucurestenilor in acest week-end, incepand de joi, 5 octombrie, pana duminica, 8 octombrie, in Parcul National.

Vor fi prezente peste o suta de retete de paine din toate zonele tarii, dar si retete internationale de paine: paine turceasca, paine greceasca, lipie libaneza, painea cu secara, paine cu seminte, painea traditionala cu cartofi si multe alte sortimente de paine si specialitati.

Brutari iscusiti vor coace de zor in acest week-end pentru bucuresteni painea in toate formele ei: paine coapta la test, paine coapta in cuptor cu lemne sau paine la cuptor electric, toate acestea chiar sub ochii celor ce ne vor trece pragul.

De asemenea, nu vor lipsi sumedeniile de placinte, painea cu malai si tartele traditionale, abia asteptand sa fie degustate de pofticiosi.

Dar VEDETA DE NECONTESTAT A EVENIMENTULUI va fi PAINEA CE VA DEPASI 100 DE KILOGRAME !! o paine traditionala cu cartofi, facuta de cei mai iscusiti brutari din Covasna.

Pofticiosii sunt asteptati si  cu gustoasa “ciorba in paine” si multe alte delicatese pregatite la acest festin culinar dedicat painii.

Nu vor lipsi cei mai mari producători de alimente tradiționale, turta dulce, miere, cozonaci, kurtos, tuica, alimente eco, pastrama si mustul, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, produse imbietoare, proaspete si fragede special aduse pentru pentru toți pofticioșii ce vor veni sa petrecem împreuna!!

La o astfel de sarbatoare, pe gratare vor sfarai pastrama, carnatii de Plescoi, carnatii nemtesti, friptura,  micii, costitele, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu must, vin  si bere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, bulzul si pastrama la ceaun,plăcintele moldovenesti si maramureşene, nelipsite editie de editie.

Meşterii populari  vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.