PLĂCINTĂ GIGANT CU DOVLEAC ŞI CÂRNATUL CARE BATE SUTA SUNT VEDETELE 
FESTIVALULUI DIN PARCUL NAŢIONAL!! 
Ne bucurăm de toamna frumoasă, aşa că în acest weekend vă aşteptăm în
Parcul Naţional unde punem la cale un OSPĂŢ REGAL!
Gospodine straşnice frământă deja aluatul pentru că mâine, vineri 3
Noiembrie, fac o PLĂCINTĂ DE DOVLEAC URIAŞĂ! Va depăşi 15 metri lungime
şi va cântări 800 kg!! Pentru prepararea ei se vor folosi: 500 kg făină,
5 kg drojdie, 100 kg zahăr, 20kg unt, 200 kg dovleac, 50 l lapte, 1kg
sare, 20l ulei, coajă de lămâie şi griş.
La ora prânzului va ieşi aburindă şi îmbietoare din cuptor şi abia îi
aşteaptă pe vizitatori. Plăcinta cu dovleac este dulcele preferat al
toamnei.
Sâmbătă vom doborî un alt record: UN CÂRNAT TRADIŢIONAL ROMÂNESC cu
lungimea de peste 100 de metri. Va fi pregătit de bucătari iscusiţi
chiar sub ochii pofticioşilor.
Festinul culinar continuă cu grătarele care vor fi pline cu vedeta
culinară a toamnei – pastrama de oaie dar şi cu frigărui, mititei,
cârnaţi de Plescoi, bulz din brânză proaspătă, costiţe, ciolane şi multe
alte cărnuri aromate.
La ceaun, avem alte bunătăţi:  varză a la Cluj , gulaş, sarmale, fasole,
cu cârnaţi, tocănite dulci şi piperate, pastramă la ceaun. Nu vor lipsi
nici plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor şi pe vatră,
dulciuri făcute în casă. Acasă puteţi pleca cu dulceţuri, brânzeturi şi
afumături, jamboane, muschiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede
special aduse pentru ca bucureştenii să le savureze gustul.
Şi cum toamna se numără kilogramele de pastramă dar şi paharele de must,
de la aşa ospăţ nu putea să lipsească mustul dulce, vinul, berea dar şi
muzica autentic românească.
Toate aceste surprize vă asteapta weekend-ul acesta, la festivalul
inedit “OSPĂŢ ÎN NAŢIONAL”, în perioada 2-5 Noiembrie, în Parcul
Naţional din Capitală.