FestivalOrganizarea de festivaluri consta in procesul de organizare a unui festival, congres, conferinta, ceremonie, competitie, expozitie sau petrecere. Organizarea festivalurilor presupune bugetarea, stabilirea datelor, selectarea si rezervarea unei locatii pentru eveniment, obtinerea autorizatiilor necesare, coordonarea transportului si a parcarii.

In functie de natura festivalului, organizarea poate sa includa: elaborarea unei teme sau concept al evenimentului, stabilirea decorului si a elementelor de entertainment, coordonarea completa cu locatia aleasa si serviciile oferite de catre aceasta (electricitate si alte utilitati), aranjamentele de decor, mese, scaune, echipe de suport si securitate, catering, elemente de signalistica, parcare, curatenie.

FestivaluriPrimul pas in organizarea unui festival il reprezinta determinarea scopului acestuia care poate fi: festival, congres, conferinta, lansare de produs, inaugurare, eveniment, sau orice alt eveniment care presupune o organizare riguroasa. Organizatorul de festival, trebuie sa defineasca apoi locatia, activitatile de entertainment, lista invitatilor, vorbitorii si continutul detaliat al evenimentului.

Locatiile pentru festivaluri sunt nenumarate si diverse si de regula acestea sunt reprezentate de hoteluri, centre de conferinte, sali de receptie sau spatii exterioare in functie de eveniment.